8 мача наказание за Георги Младенов

8 мача наказание за Георги Младенов

Старши треньорът на Миньор 2015 Георги Младенов бе наказан с лишаване от длъжностни права за 8 мача. Причината е „опит за саморазправа, включващ физически контакт със състезател от отбора на БК Политехника“ по време на двубоя между двата тима на 22 февруари, 2023 г.

Ето и пълното решение на ДК на ББЛ:

РЕШЕНИЕ

от заседание на Дисциплинарната Комисия на Българска Баскетболна Лига към БФБ

На заседание, проведено на 01.03.2023г., Дисциплинарната комисия (ДК) на Българска Баскетболна Лига (ББЛ) разгледа жалба от  БК „Политехника“, доклада на г-н Константин Касъров – администратор по сигурността, г-н Тодор Иванов – дежурен представител на БФБ, г-н Владимир Занев – старши съдия, г-н Иван Методиев – съдия, сведения на останалите длъжностни лица, присъствали на срещата, както и отговор на БК „Миньор 2015“ и становище, наименувано отворено писмо на Георги Младенов Младенов – относно инциденти от среща № 103 между отборите на БК „Политехника“ и БК „Миньор 2015“ от първенството за мъже А група Запад, проведена на 22.02.2023 год. от 21.30ч. в зала Триадица, гр. София и се запозна с приложения снимков материал и доклади на свидетели, присъствали на посочената по-горе баскетболна среща. Въз основа на получените ДОКЛАДИ и приложените към тях ДОКАЗАТЕЛСТВА, на основание чл. 8 от ДП на ББЛ, Дисциплинарната комисия:

РЕШИ:

1.Налага на Георги Младенов Младенов – треньор на отбора на БК „Миньор 2015“, наказание – лишаване от длъжностни права за 8 /осем/ срещи на БК „Миньор 2015“ и глоба в размер на 400 /четиристотин/ лева, на основание чл. 20 от „ДП на ББЛ „А“ група“, за опит за саморазправа, включващ физически контакт със състезател от отбора на БК „Политехника“, на среща № 103 между отборите на БК „Политехника“ и БК „Миньор 2015“ от първенството за мъже А група Запад, проведена на 22.02.2023 год. от 21.30ч. в зала Триадица, гр. София

Мотиви: Съгласно доклада получен от г-н Константин Касъров – администратор по сигурността, г-н Тодор Иванов – дежурен представител на БФБ, г-н Владимир Занев – старши съдия, г-н Иван Методиев – съдия, както и на останалите длъжностни лица, присъствали на срещата – от среща № 103, между отборите на БК „Политехника“ и БК „Миньор 2015“ от първенството за мъже А група Запад, проведена на 22.02.2023 год. от 21.30ч. в зала Триадица, гр. София, след края на срещата, когато състезателите на двата отбора се поздравяват, старши-треньорът на БК „Миньор 2015“ Перник г-н Георги Младенов е налетял към състезателя на БК „Политехника“ Омар Уалид Ел-Аюби, който му е подал спортсментски ръка, на което обаче е получил изблъскване в областта на врата, което е видно от видеото на срещата след нейният край, след което старши треньорът на БК „Миньор 2015“ Перник г-н Георги Младенов е използвал нецензурни и цинични изрази по адрес на състезателя на БК „Политехника“ Омар Уалид Ел-Аюби, за което на основание чл.20 от ДП на ББЛ А група, ДК на ББЛ налага горепосочените наказания за извършените нарушения.

Решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ в двуседмичен срок от изпращането на уведомлението на електронната поща на БК „Миньор 2015“.

От решението не става ясно обаче дали наказанието важи само за ББЛ А група или и за предстоящите мачове от четвъртфиналите в турнира за Купата на ББЛ, където Миньор 2015 също участва. Георги Младенов обаче ще може да води останалите отбори, на които е треньор – Миньор 2015 Б, Ахил и Ахил U19.